Veelgestelde vragen

Staat uw vraag en antwoord hier niet bij?
U kunt altijd contact opnemen met uw persoonlijke adviseur op telefoonummer: 088 17 17 310

U kunt zich op twee manieren laten informeren. Het Kruiswerk Zorgcollectief organiseert online informatiebijeenkomsten en persoonlijk adviesgesprekken.

U kunt zich digitaal aanmelden via de website of telefonisch via 088 – 17 17 310.

Er is dit jaar gekozen om de informatiebijeenkomsten en persoonlijk adviesgesprekken alleen digitaal aan te bieden.

Wanneer u zich heeft opgegeven voor de online informatiebijeenkomst, ontvangt u een link. Deze link geeft u toegang tot de online informatiebijeenkomst. Dit is een live uitzending, zorg er dus voor dat u op tijd bent. 

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering voor een grote groep mensen. In het geval van het Kruiswerk Zorgcollectief, zijn dit de leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers die hieraan kunnen deelnemen. Vanuit het Kruiswerk Zorgcollectief worden de belangen van deelnemers behartigd.

Een collectieve zorgverzekering kan u vele extra’s bieden. U kunt hierbij denken aan korting op uw zorgverzekering. Het is daarom altijd verstandig om u collectief te verzekeren.

Het Kruiswerk zorgcollectief gaat verder dan alleen korting. Wij hebben afspraken gemaakt over extra dekkingen, daarnaast ondersteunen wij u het hele jaar door bij al uw vragen over uw zorgverzekering.

Zorgcollectief

  • Korting op uw zorgverzekering
  • Uitgebreide dekkingen
  • Ondersteuning bij uw zorgvragen

Lidmaatschap Kruiswerk Achterhoek en Liemers

  • Gratis uitleen hulpmiddelen
  • Acute zorg
  • Ondersteuning bij mantelzorg
  • Gratis advies langer veilig thuis

Nee. Op het moment dat u al verzekerd bent bij Zilveren Kruis, VGZ of Menzis en wil deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief, dan blijft uw huidige zorgverzekering gewoon doorlopen. U krijgt echter wel de korting en eventueel aanvullende vergoedingen vanuit het Kruiswerk Zorgcollectief.

Kies hieronder waar u momenteel verzekerd bent om eenvoudig deel te nemen.

Zilveren Kruis

VGZ

Menzis

Wanneer u nog niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis, VGZ of Menzis, is overstappen heel makkelijk. U kunt dit telefonisch doen met de overstapcoach of direct online. Zij zorgen er tevens voor dat uw huidige zorgverzekering opgezegd wordt.

Om eenvoudig over te stappen, kiest u hieronder naar welke verzekeraar u over wilt stappen.

Zilveren Kruis

VGZ

Menzis

Zilveren Kruis geeft geen korting meer op de Basis Exclusief dekking (basisverzekering). Dit wil niet zeggen dat het collectieve voordeel is komen te vervallen. Zilveren Kruis geeft nog wel korting op de Basis Zeker dekking (basisverzekering) en op de aanvullende- en tandartsverzekeringen.

Nee, u wordt altijd geaccepteerd en zal nooit meer premie betalen als u nu al zorg gebruikt. Wanneer er nu al een machtiging is voor zorg uit de basisverzekering, zal de nieuwe verzekeraar deze machtiging gewoon overnemen.

U kunt maar een collectiviteit actief hebben op uw zorgverzekering. Het is daarom belangrijk om goed te kijken wie de hoogste korting geeft en wie de ruimste dekking biedt.

U kunt tot en met 31 december 2020 overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

U kunt het hele jaar deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief. Het is wel aan te raden om u voor 31 december 2020 aan te melden. Wanneer u al een collectieve zorgverzekering heeft, loopt deze een heel kalenderjaar. Het is in veel gevallen niet mogelijk om tussentijds te wisselen.

Aanmelden voor een lidmaatschap is zo gedaan. U kunt dit doen tijdens het aanmelden voor het Kruiswerk Zorgcollectief. Kies hier de verzekeraar waar u zich collectief via wilt verzekeren, in de vervolgstappen sluit u het lidmaatschap voor Kruiswerk Achterhoek en Liemers af. Wilt u zich alleen aanmelden voor een lidmaatschap, ga dan direct naar www.kruiswerk.nl/aanmelden

Het is niet eenvoudig om in het brede aanbod van zorgverzekeraars en dekkingen de juiste keuze te maken. U kunt zich opgeven voor informatiebijeenkomsten of een persoonlijk adviesgesprek. U kunt ook belangrijke aandachtspunten lezen op de pagina een passende zorgverzekering in 5 stappen

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Stuur een bericht via onze contactpagina
of bel ons op 088 17 17 310 (ma. t/m vr. 09:00- 17:00 uur)