Veelgestelde vragen

Staan jouw vraag en antwoord hier niet bij?
Je kunt altijd contact met ons opnemen via 088 – 17 17 310.

Je kunt je op drie manieren laten informeren. Het Kruiswerk Zorgcollectief organiseert webinars, informatiebijeenkomsten en persoonlijk adviesgesprekken.

Tijdens de fysieke informatiebijeenkomsten wordt er rekening gehouden met de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM.

Wanneer je je hebt opgegeven voor het webinar, ontvang je een link. Deze link geeft jou toegang tot het webinar. Dit is een live uitzending. Zorg er dus voor dat je op tijd bent. 

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering voor een grote groep mensen. In het geval van het Kruiswerk Zorgcollectief, zijn dit de leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers die hieraan kunnen deelnemen. Vanuit het Kruiswerk Zorgcollectief worden de belangen van deelnemers behartigd.

Een collectieve zorgverzekering kan jou vele extra’s bieden. Je kunt hierbij denken aan korting op jouw zorgverzekering. Het is daarom altijd verstandig om je collectief te verzekeren.

Het Kruiswerk Zorgcollectief gaat verder dan alleen korting. Wij hebben afspraken gemaakt over extra dekkingen, daarnaast ondersteunen wij jou het hele jaar door bij al jouw vragen over je zorgverzekering.

Zorgcollectief

  • Korting op jouw zorgverzekering
  • Uitgebreide dekkingen
  • Ondersteuning bij jouw zorgvragen

Lidmaatschap Kruiswerk Achterhoek en Liemers

  • Gratis uitleen hulpmiddelen
  • Acute zorg
  • Ondersteuning bij mantelzorg
  • Gratis advies langer veilig thuis

Nee. Op het moment dat je al verzekerd bent bij Zilveren Kruis, VGZ of Menzis en wilt deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief, dan blijft jouw huidige zorgverzekering gewoon doorlopen. Je krijgt echter wel de korting en eventueel aanvullende vergoedingen vanuit het Kruiswerk Zorgcollectief.

Kies hieronder waar je momenteel verzekerd bent om eenvoudig deel te nemen.

Zilveren Kruis

VGZ

Menzis

Wanneer je nog niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis, VGZ of Menzis, is overstappen heel makkelijk. Je kunt dit telefonisch doen met de overstapcoach of direct online. Zij zorgen er tevens voor dat jouw huidige zorgverzekering opgezegd wordt.

Om eenvoudig over te stappen, kies je hieronder naar welke verzekeraar je over wilt stappen.

Zilveren Kruis

VGZ

Menzis

Zilveren Kruis geeft geen korting meer op de Basis Exclusief dekking (basisverzekering). Dit wil niet zeggen dat het collectieve voordeel is komen te vervallen. Zilveren Kruis geeft nog wel korting op de Basis Zeker dekking (basisverzekering) en op de aanvullende- en tandartsverzekeringen.

Nee, je wordt altijd geaccepteerd en zal nooit meer premie betalen als je nu al zorg gebruikt. Wanneer er nu al een machtiging is voor zorg uit de basisverzekering, zal de nieuwe verzekeraar deze machtiging gewoon overnemen.

Je kunt maar een collectiviteit actief hebben op jouw zorgverzekering. Het is daarom belangrijk om goed te kijken wie de hoogste korting geeft en wie de ruimste dekking biedt.

Je kunt tot en met 31 december 2021 overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Je kunt het hele jaar deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief. Het is wel aan te raden om je voor 31 december 2021 aan te melden. Wanneer je al een collectieve zorgverzekering hebt, loopt deze een heel kalenderjaar. Het is in veel gevallen niet mogelijk om tussentijds te wisselen.

Aanmelden voor een lidmaatschap is zo gedaan. Je kunt dit doen tijdens het aanmelden voor het Kruiswerk Zorgcollectief. Kies hier de verzekeraar waar jij je collectief via wilt verzekeren, in de vervolgstappen sluit je het lidmaatschap voor Kruiswerk Achterhoek en Liemers af. Wil je je alleen aanmelden voor een lidmaatschap, ga dan direct naar www.kruiswerk.nl/aanmelden.

Het is niet eenvoudig om in het brede aanbod van zorgverzekeraars en dekkingen de juiste keuze te maken. Je kunt je opgeven voor webinarsinformatiebijeenkomsten of een persoonlijk adviesgesprek. Je kunt ook belangrijke aandachtspunten lezen op de pagina een passende zorgverzekering in 5 stappen.

Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden!

Stuur een bericht via onze contactpagina of bel ons op 088 – 17 17 310 (ma. t/m vr. 09:00- 17:00 uur).