Shot of a senior man working out with the help of a trainerhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/784280.jpg
Shot of a senior man working out with the help of a trainerhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/784280.jpg

Hoe wordt fysiotherapie vergoed?

Reguliere fysiotherapie wordt vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering. Meestal heb je recht op een x aantal behandelingen in jouw aanvullende verzekering per jaar.

Chronische fysiotherapie

In sommige situaties wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Onder meer wanneer het gaat om chronische fysiotherapie. Er is sprake van chronische fysiotherapie wanneer er een aandoening is aan het zenuwstelsel of het bewegingsapparaat of eventueel na een operatie. Wanneer er sprake is van een chronische indicatiestelling worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering of moet u die zelf betalen. Behandeling 21 en meer worden vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten worden dan ook ten laste gebracht vanuit uw eigen risico.

Fysiotherapie bij artrose

Bij artrose aan het knie- of heupgewricht worden de eerste 12 keer oefentherapie vergoed vanuit jouw basisverzekering. In het geval van COPD wordt het eerste behandeljaar 70 keer oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Jaren daarop wordt gekeken naar de ernst van de COPD.

Advies van Willem

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering afsluit, kijk dan kritisch naar het aantal behandelingen dat je nodig denkt te hebben. Op het moment dat je in januari nog niet naar de fysiotherapeut gaat en jezelf dan verzekeren voor 32 behandelingen is overbodig.

In het geval dat je momenteel veel fysiotherapie ontvangt en niet zeker weet hoe deze kosten gedeclareerd worden door jouw fysiotherapeut, doe dan navraag bij jouw fysiotherapeut. Wellicht worden deze kosten vergoed vanuit jouw basisverzekering en is het hebben van veel fysiotherapie in jouw aanvullende verzekering overbodig.

Bekijk de video hier:

 

Wil je nog meer weten over jouw zorgverzekering? Bekijk alle informatieve video’s van Willem Veenendaal, expert zorgverzekeringen op www.kruiswerkzorgcollectief.nl/video. Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Deel dit bericht

Informatie
Willem Veenendaal

Hoe wordt fysiotherapie vergoed?

Reguliere fysiotherapie wordt vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering. Meestal heb je recht op een x aantal behandelingen in jouw aanvullende verzekering per jaar. Chronische fysiotherapie

Lees verder »