2021_Kruiswerk Zorgcollectief_Nieuwsbrief2
2021_Kruiswerk Zorgcollectief_Nieuwsbrief2

Een opvallend groot verschil in premie tussen de ene en de andere basisverzekering? Hoe kan dat?!

Inmiddels heb je de premie voor 2022 ontvangen van jouw zorgverzekeraar. Deze is hoger dan het jaar ervoor. Mocht je overwegen te veranderen van pakket of zorgverzekeraar, dan wijzen wij je graag op een aantal valkuilen.

Valkuilen waar je jezelf bewust van moet zijn

De zoektocht naar een lagere premie begint voor de meeste van ons door te kijken op internetpagina’s waar je zorgverzekeringen kan vergelijken. Wat dan opvalt zijn de prijsverschillen tussen de ene basisverzekering en de anderen. Soms met vele euro’s verschil! Let op: zorgverzekeraars bieden een verscheidenheid van basisverzekeringen aan onder diverse namen en met verschillende vergoedingen en services. Daar zit het gevaar nu net in; die ene variant kan net niet aansluiten op jouw behoefte en dat kan je in het verzekeringsjaar duur komen te staan.

Hieronder leggen wij jou de valkuilen van een budget- en internetzorgverzekering uitgebreider uit.

De budgetzorgverzekering

Deze variant van de basisverzekering biedt, net als andere basisverzekeringen, alle basiszorg zoals in de wet vastgelegd. Echter wel met de beperking wat betreft de keuzevrijheid van wie de zorg verleent. Zorgverzekeraars sluiten in dit geval contracten af met zorgverleners waar je verplicht naartoe moet gaan als je die specifieke zorg nodig hebt. Bij een budgetzorgverzekering zijn het aantal zorgverleners dat gecontracteerd is beperkt. Zo kan de zorgverzekeraar tegen een scherpe prijs de zorg inkopen en het jou tegen een scherpe premie aanbieden. In de praktijk betekent dit dat je voor een bepaalde behandeling naar een ziekenhuis moet die niet bij jou in de buurt zit.

Wanneer je (on)bewust een behandeling laat uitvoeren door een zorgverlener die geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan moet je een groot deel van de rekening zelf betalen. Zeker als het om zorg in het ziekenhuis gaat, kunnen deze bedragen hoog oplopen. Kies je bewust voor een budgetpolis? Zoek dan van tevoren goed uit waar je voor welke zorg naar toe kan.

De internetzorgverzekering

Vaak is een zorgverzekering die je alleen op internet kan afsluiten een ander label van een grote zorgverzekeraar. Ook hier wordt in de basisverzekering alle basiszorg vergoed, zoals in de wet is vastgelegd. Echter is ook hier veelal sprake van minder gecontracteerde zorgaanbieders. Kijk daarom ook hier van tevoren of de zorgverleners waarvan je de zorg ontvangt wel een contract hebben.

Tot slot kan je met een internetzorgverzekeraar alleen digitaal communiceren. Je ontvangt alle documenten digitaal en ook het declareren van zorgkosten gaat digitaal. Voor vragen kan je dus niet even de telefoon pakken of een brief sturen.

Maak je om te besparen op jouw zorgpremie de keuze voor een budget- of internetzorgverzekering?

Wees je dan bewust van de eventuele gevolgen. Soms kan goedkoop ook duurkoop zijn. Zeker als je verwacht het komende jaar veel zorg uit de basisverzekering nodig te hebben.

Goed verzekeren doen we samen

Het Kruiswerk Zorgcollectief organiseert op 1 december om 15:00 uur en op 8 december om 19:00 uur online informatiebijeenkomsten om jou bij te praten over het onderwerp zorgverzekeringen. Het besparen op een zorgverzekering kan namelijk op verschillende manieren. Daarvoor hoef je niet eens over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of te kiezen voor een goedkopere variant van de basisverzekering. Kruiswerk Zorgcollectief helpt je graag bij het bewust kijken naar de eigen zorgverzekering om zo de juiste keuze te maken.

Meld je aan voor een online informatiebijeenkomst via www.kruiswerkzorgcollectief.nl/aanmelden-online-informatiebijeenkomst/

Deel dit bericht

Informatie
Willem Veenendaal

Hoe wordt fysiotherapie vergoed?

Reguliere fysiotherapie wordt vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering. Meestal heb je recht op een x aantal behandelingen in jouw aanvullende verzekering per jaar. Chronische fysiotherapie

Lees verder »